top of page
webb_3.jpg
Om oss
211103_154702-AA.jpg

Vi har lång erfarenhet och är bra på att identifiera de viktigaste knäckfrågorna, förstå helheter, se sammanhang och hitta lösningar som fungerar i praktiken.

Vi är seniorkonsulter med många års tillämpad erfarenhet av ledarskap, coaching och utveckling i företag, myndigheter och civilsamhälle. Att anlita oss kan innebära att trösklarna sänks till det som tidigare upplevts som svårt och frustrerande. 

NewAction är ett dotterbolag till Arnqvist & Sivenbring AB med fokus på att utveckla människor, företag och metoder. Vi jobbar tillsammans med andra seniorkonsulter med skärpa för att kunna erbjuda ett helhetsgrepp om företag och dess utveckling.

webb_2.jpg
Våra drivkrafter

Vår värdegrund och våra drivkrafter utgår från vår syn på människan. Alla människors har ett lika värde och ska behandlas med respekt. Alla människor har också förmåga och vilja att bidra i sitt sammanhang och har ett ansvar för sitt agerande och sin situation. Alla människor tänker olika, har olika behov och drivkrafter. Det handlar om att ta reda på vad var och en behöver för att faktiskt kunna bidra.

Förutom vår tro på människors förmågor delar vi också kärleken till Norrbotten. Keith som inflyttare, Annie som återflyttare. Det finns många värden i att leva här, till exempel den fina mentaliteten hos människorna i norr och den fantastiska naturen.

 

Därför är det som händer i norra Sverige nu något vi är djupt engagerade i. Den gröna omställningen av industrin innebär både möjligheter och stora utmaningar.
Vi vill bidra till att effekterna och konsekvenserna blir så bra som möjligt för människorna som lever och verkar här.  

Image by Peter van der Meulen
Att bidra till att människor, grupper och samhällen utvecklas ger oss glädje och energi.
211103_152533-AA.jpg
Keith Sivenbring

Kommunikation & Ledarskap, Affärsutveckling Konsult, VD, delägare

Jag kommer från Göteborg och har bott i Norrbotten sedan 2005. Jag gillar verkligen de trevliga, engagerade och företagsamma människorna i norr. Under större delen av mitt liv har jag arbetat som ledare med yrkesbakgrund inom ledarskap, pedagogik och teknik. 


Min passion är att utveckla människor genom att förändra attityder och få dem att förstå vad de faktiskt behöver göra för att bli motiverade doers. 

Jag coachar individer och grupper utifrån väl beprövade metoder och beteendevetenskap. När människor känner sig trygga blir de delaktiga och bidrar med sin egen kreativitet. Framgången är att bekräfta, visa respekt och förstå hur olika människor fungerar. 

  • 11 år som företagare/konsult inom Kommunikation & Ledarskap 

  • 20 år som ledare inom folkbildningen i Göteborg 

  • 7 år som personalutbildare/mentor, Arbetsförmedlingen

  • Tekniker inom automation, styr- och regler, musiker och kulturarbetare

  • Årets Mentor 2019, ALMI Företagspartner Nord

  • Certifierad Professional Certified coach (ICF PPC)

Jag är verksam i Luleå Näringsliv sedan 2013. Först som ordförande i  Kompetensbranschrådet och sedan 2020, för Managementbranschrådet.

​Personliga intressen: 
Samhälle, fotografering, entusiastbilar, skoter, snickeri, musikutövande och psykologi. 

211103_152839-AA.jpg
Annie Arnqvist

Arkitekt SAR/MSA & Samhällsplanerare Konsult, utvecklingsstrateg, delägare

Jag är uppvuxen i Sundsvall och Luleå, återflyttare till Luleå efter 17 år i Göteborg. Utbildade mig till arkitekt på Chalmers tekniska högskola där min huvudinriktning var hållbarhet i byggande och planering.

  • 11 år som konsult inom Arkitektur och Samhällsplanering

  • 10 år som anställd och delägare på MAF Arkitektkontor

  • 15 år som verksam i Luleå Näringsliv, både som branschrådsordförande och som medlem i branschråd

Har sen ungdomen varit intresserad av samhällsfrågor och samhällsutveckling vilket lett till att jag i huvudsak arbetar med olika former av planering och strategisk utveckling.

Utveckling av samhällen är komplexa utmaningar och för att lyckas med attraktivitetspusslet och alla aspekter av hållbarhet behövs samverkan mellan många kompetenser och förmågan att både se helheter och förstå detaljnivåer.

Jag arbetar gärna i team med andra och några av mina styrkor är att ha ett helikopterperspektiv, förstå sammanhang och kunna ta fram lösningar på olika problem.

Personliga intressen:
Musik, konst och kultur – både att uppleva och utöva själv.  

Kontakta oss så berättar vi mer vad vi kan göra för just dig.
bottom of page